JK GYM Nautilus е базата, която изградихме, за да може да се провежда тренировъчният процес по програмата JK Fit Motion.

JK GYM Nautilus е съвременен спортен комплекс с обща площ 3500 кв.м., включващ три тренировъчни зали за силова, кардио и функционално-координационна тренировка, както и сектор за пилатес и кинезитерапевтични превантивни упражнения. Залите са оборудвани с авторски съоръжения, свободни тежести Ivanko и Eleiko, машини на американските фирми Nautilus и Epic, работещи на изокинетичен принцип, механични и електро кардио уреди, пилатес машина, виброплатформи, съоръжения за инерционни тренировки и множество допълнителни авторски спортни уреди за превантивно-възстановителна и силово-тренировъчна работа.

Модерният СПА-център съдържа басейн с торсионна вода и джакузи, парна баня и две сауни, солариумни апарати от последно поколение, масажен кабинет, сектор за водно-рекреативни процедури и други удобства, с чиято помощ да се провежда оптимално възстановяване след тренировка.

За осигуряването на доброто здраве на спортистите, превенцията и възстановяването им след травми, на територията на комплекса е разположен специализиран кинезитерапевтичен кабинет.

Връзката между практиката и науката се осъществява в изграденото от нас научно звено и научно-консултативен център в колеж по спорт „Био Фит“. Основаният от нас Колеж по спорт „Био Фит“, разположен на територията на спортния център, затваря цикъла „практико-тренировъчна работа — научно-приложната дейност — обучение на бъдещите кадри в областта на кондиционната подготовка и фитнеса“.

За осъществяване на оценяването и контрола на учебно-тренировъчния процес, центърът разполага със съвременна тестова апаратура Achillex Jump & Run на Humotion (Германия), Sensorize (Италия) и Multi Sports Speed Radar (Англия) за ползване в полеви условия, както и анализатор на телесния състав In Body 3 на фирма Bio Space (Корея), станови и ръчен динамометър на MSD Europe (Белгия) и др. С анализатор DYNOSTICS (Германия) се извършвам прецизен газов анализ на вдишвания и издишван въздух и отчитат важни характеристи като определяне зоните на мощност, ПАНО (праг на аеробен обмен), МПК (максимално потребление на кислорода) и др. показатели за аеробен и анаеробен обмен.

JK GYM Nautilus (бул. „България“, кв. „Манастирски ливади“, ЖК „Бокар“ 33, зад Мол България) е основната ни база, в която се осъществява цялостната тренировъчна, научно-приложна и обучителна дейност. Освен този комплекс разполагаме с учебно-тренировъчна зала „JK PRO GYM“, намираща се на Околовръстен път 191, София.

За по-обстойна информация проследете 3D виртуалната разходка в JK GYM Nautilus!

Полезни сайтове

Комплекс за фитнес и кондиционна подготовка
JK Fitness GYM Nautilus

Магазин за фитнес уреди и спортна екипировка
JK Fitness Market

доц. д-р Юлиан Карабиберов — личен сайт