JK GYM Nautilus е базата, която изградихме, за да може да се провежда тренировъчният процес по програмата JK Fit Motion.

JK GYM Nautilus е съвременен спортен комплекс с обща площ 2500 кв.м., включващ три тренировъчни зали за силова, кардио и функционално-координационна тренировка. Залите са оборудвани с авторски съоръжения, свободни тежести Ivanko и Eleiko, машини на американските фирми Nautilus и Epic, работещи на изокинетичен принцип, механични и електро кардио уреди, виброплатформа и множество допълнителни спортни уреди.

Модерният СПА-център съдържа басейн с торсионна вода и джакузи, парна баня и две сауни, инфраред кабина, солариумни апарати от последно поколение, масажен кабинет, сектор за водно-рекреативни процедури и други удобства, с чиято помощ да се провежда оптимално възстановяване след тренировка.

За осигуряването на доброто здраве на спортистите, превенцията и възстановяването им след травми, на територията на комплекса е разположен специализиран кинезитерапевтичен кабинет.

Връзката между практиката и науката се осъществява в изграденото от нас научно звено и научно-консултативен център в колеж по спорт „Био Фит“, работещ съвместно с Национална Спортна Академия „Васил Левски“. Основаният от нас Колеж по спорт „Био Фит“, разположен на територията на спортния център, затваря цикъла „практико-тренировъчна работа — научно-приложната дейност — обучение на бъдещите кадри в областта на кондиционната подготовка и фитнеса“.

За осъществяване на оценяването и контрола на учебно-тренировъчния процес, центърът разполага със съвременна тестова апаратура Achillex Jump & Run на Humotion (Германия), Sensorize (Италия) и Multi Sports Speed Radar (Англия) за ползване в полеви условия, както и анализатор на телесния състав In Body 3 на фирма Bio Space (Корея), станови и ръчен динамометър на MSD Europe (Белгия) и др.

JK GYM Nautilus (бул. „България“, кв. „Манастирски ливади“, ЖК „Бокар“ 33, зад Мол България) е основната ни база, в която се осъществява цялостната тренировъчна, научно-приложна и обучителна дейност. Освен този комплекс разполагаме с още няколко тренировъчни зали:

  • JK Pro Gym (Околовръстен път №191)
  • JK Hard Body Gym (кв. Овча купел 2)
  • Зала за силова подготовка „Академик“ (стадион „Академик“)
  • Panatta Gym (гр. Перник)

Полезни сайтове

Комплекс за фитнес и кондиционна подготовка
JK Fitness GYM Nautilus

Магазин за фитнес уреди и спортна екипировка
JK Fitness Market

доц. д-р Юлиан Карабиберов — личен сайт