За системата JK Fit Motion

Fit_Motion_Logo_300x168JK Fit Motion е научно-обоснована система, включваща разнообразни фитнес форми нa спортуване с естествено приложен характер, както и упражнения от различни спортове, целящи развитие на физическите качества, обслужващи човека в неговото ежедневие.

Системата е ориентирана както към занимаващите се със спорт за всички и с двигателна активност, целяща подобряване на здравето и фитнес формата, така и към професионалните състезатели, които търсят начини да подобрят своето представяне в елитните спортове. Притежава „Сертификат за оригинално произведение на авторски продукт, създадено в резултат на творческа дейност“: „Тренировъчна система Fit Motion“ – №21/02.06.2014.

За автора

Автор на системата JK Fit Motion е проф. Юлиан Карабиберов, д-р, преподавател в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, основател и директор на Колеж по спорт „Био Фит“ и представител за Европа на американската школа за подготовка на персонални фитнес треньори C.O.R.F.I.T.

Създадената от автора компания JK Fitness започва дейността си през 1990 г. и нейното развитие от тогава до днешни дни позволява провеждането на един цялостен цикъл от първата в България научно-обоснована концепция за фитнеса — JK Fit Motion.   На снимката е нейният автор на 20 г, 40 г, 60 г и 65 годишна възраст, който я използва за поддържане на формата си.

Снимка

История и развитие

Първите разработени програми в областта на функционалния фитнес датират от 1985 г. и се провеждат в спортния комплекс на Правителствена болница в кв. Лозенец, София. По-късно са изградени редица зали за практикуване на системата, най-модерната от които е тази в JK GYM Nautilus.

Проф. Карабиберов провежда първите програми в големия спорт по т.н. кондиционен фитнес (по-късно наричани функционално-координационни тренировки) през 1989 г. с националния отбор на България по баскетбол по време на подготовката му за Европейското първенство в Загреб, където тимът ни се класира на 7-мо място. С времето JK Fit Motion се усъвършенства, както на базата на иновативна научна концепция, използваща закони на квантовата физика, е създадена авангардната система за кондиционна подготовка в спортните игри JK Fit Motion Professional.

Състезатели, подготвяни по системата JK Fit Motion Professional

По система JK Fit Motion Professional работят десетки национални състезатели и отбори, като на снимковия материал ви представяме само тези, подготвяни лично от Юлиан Карабиберов: Мария Гроздева, Матей Казийски, Цветан Соколов, Страшимира Филипова, Радослав Янков, Владимир Зографски, Цанко Цанков и волейболния отбор на България, спечелил 5-то място на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г., сребърните медалисти по волейбол от Европейските игри в Баку през 2015 г., женския волейболен отбор на България през 2019 г., 4-ри кратните шампиони на България по волейбол Марек Юнион-Ивкони, както и отбори от чужбина – Спарта Копенхаген, Трентино волей, Верона волей, волейболен клуб Аркада Галац и др. От 2020 год. тренировъчната система е залегнала в цялостната кондиционна подготовка на волейболните отбори на България (мъже и жени).

Какво може да направи JK Fit Motion за вас?

Системата JK Fit Motion ще ви помогне да постигнете своите цели във фитнеса и спорта, независимо дали се стремите само към здраве и добра кондиция, състезавате се на най-високо професионално ниво или търсите професионална реализация като фитнес инструктор или персонален треньор.

JK Fit Motion за спортуващи

Чрез системния подход на JK Fit Motion ще усвоите всички компоненти от подготовката: превантивни упражнения; упражнения за подвижност, равновесие, баланс, координация и дишане; техники за изпълнение на тежкоатлетически и културистични упражнения. Разполагайки с тези познания, ще можете да развиете своята мускулатура, да намалите телесните мазнини или просто да постигнете и поддържате формата, в която се чувствате най-добре.

Повече информация

JK Fit Motion за състезатели

Програмата на JK Fit Motion включва богат арсенал от тренировъчни средства и методи за подготовка. Правилното им подбиране ще осигури нужното надпрагово въздействие, което да задейства приспособителните промени на вашия организъм на психо-моторно ниво. Ако усещате застой в развитието си, JK Fit Motion ще ви помогне да го преодолеете, като станете по-силни, по-бързи и по-ловки, и покорите върховете в избраната от вас спортна дисциплина.

Повече информация

JK Fit Motion за инструктори

JK Fit Motion провежда регулярно курсове за професионална квалификация на спортни инструктори и персонални фитнес и кондиционни треньори. Курсовете се провеждат по авторски планове и учебни програми, утвърдени от Министерството на образованието и науката. Издаденият сертификат се признава в ЕС (при желание — и в Канада чрез сертифициране по NAFA) и ще ви позволи лесно да намерите своята мечтана работа.

Повече информация


Свържете се с нас за индивидуална консултация в удобно за Вас време:
Рецепция: +359 2 818 68 60 • E-mail: gym@jkfitness.bg


Полезни сайтове

Комплекс за фитнес и кондиционна подготовка
JK Fitness GYM Nautilus

Магазин за фитнес уреди и спортна екипировка
JK Fitness Market

доц. д-р Юлиан Карабиберов — личен сайт