За системата JK Fit Motion

Fit_Motion_Logo_300x168JK Fit Motion е научно-обоснована система, включваща разнообразни фитнес форми нa спортуване с естествено приложен характер, както и упражнения от различни спортове, целящи развитие на физическите качества, обслужващи човека в неговото ежедневие.

Системата е ориентирана както към занимаващите се със спорт за всички и с двигателна активност, целяща подобряване на здравето и фитнес формата, така и към професионалните състезатели, които търсят начини да подобрят своето представяне в елитните спортове.

За автора

Автор на системата JK Fit Motion е доц. д-р Юлиан Карабиберов, преподавател в Национална Спортна Академия „Васил Левски“, основател и директор на Колеж по спорт „Био Фит“ и представител за Европа на американската школа за подготовка на персонални фитнес треньори C.O.R.F.I.T.

Създадената от автора компания JK Fitness започва дейността си през 1990 г. и нейното развитие от тогава до днешни дни позволява провеждането на един цялостен цикъл от първата в България научно-обоснована концепция за фитнеса — JK Fit Motion.

Снимка

История и развитие

Първите разработени програми в областта на функционалния фитнес датират от 1985 г. и се провеждат в спортния комплекс на Правителствена болница в кв. Лозенец, София. По-късно са изградени редица зали за практикуване на системата, най-модерната от които е тази в JK GYM Nautilus.

Доц. д-р Карабиберов провежда първите програми в големия спорт по т.н. кондиционен фитнес (по-късно наричани функционално-координационни тренировки) през 1989 г. с националния отбор на България по баскетбол по време на подготовката му за Европейското първенство. С времето JK Fit Motion се усъвършенства, както на базата на иновативна научна концепция, използваща закони на квантовата физика, е създадена авангардната ситема за кондиционна подготовка в спортните игри JK Fit Motion Professional.

Състезатели, подготвяни по системата JK Fit Motion Professional

По система JK Fit Motion Professional работят десетки национални състезатели и отбори като Матей Казийски, Страшимира Филипова и целия волейболен отбор на България, спечелил сребърните медали на Европейските игри в Баку през 2015 г.

Какво може да направи JK Fit Motion за вас?

Системата JK Fit Motion ще ви помогне да постигнете своите цели във фитнеса и спорта, независимо дали се стремите само към здраве и добра кондиция, състезавате се на най-високо професионално ниво или търсите професионална реализация като фитнес инструктор или персонален треньор.

JK Fit Motion за спортуващи

Чрез системния подход на JK Fit Motion ще усвоите всички компоненти от подготовката: превантивни упражнения; упражнения за подвижност, равновесие, баланс, координация и дишане; техники за изпълнение на тежкоатлетически и културистични упражнения. Разполагайки с тези познания, ще можете да развиете своята мускулатура, да намалите телесните мазнини или просто да постигнете и поддържате формата, в която се чувствате най-добре.

Повече информация

JK Fit Motion за състезатели

Програмата на JK Fit Motion включва богат арсенал от тренировъчни средства и методи за подготовка. Правилното им подбиране ще осигури нужното надпрагово въздействие, което да задейства приспособителните промени на вашия организъм на психо-моторно ниво. Ако усещате застой в развитието си, JK Fit Motion ще ви помогне да го преодолеете, като станете по-силни, по-бързи и по-ловки, и покорите върховете в избраната от вас спортна дисциплина.

Повече информация

JK Fit Motion за инструктори

JK Fit Motion провежда регулярно курсове за професионална квалификация на спортни инструктори и персонални фитнес треньори. Курсовете се провеждат по авторски планове и учебни програми, утвърдени от Министерството на образованието и науката. Издаденият сертификат се признава в ЕС (при желание — и в Канада чрез сертифициране по NAFA) и ще ви позволи лесно да намерите своята мечтана работа.

Повече информация


Свържете се с нас за индивидуална консултация в удобно за Вас време:
Рецепция: +359 2 818 68 60 • E-mail: gym@jkfitness.bg


Полезни сайтове

Комплекс за фитнес и кондиционна подготовка
JK Fitness GYM Nautilus

Магазин за фитнес уреди и спортна екипировка
JK Fitness Market

доц. д-р Юлиан Карабиберов — личен сайт