Този раздел на системата JK Fit Motion е насочен към тези от вас, които искат да научат как да станат сертифицирани персонални треньори или фитнес инструктори. Ако спортувате за здраве и за поддържане на добра форма, кликнете тук. Ако сте професионален спортист и търсите начин да подобрите своето представяне в избрания от вас индивидуален или отборен спорт, кликнете тук.


JK Fit Motion за фитнес инструктори и персонални треньори

За да отговорим на търсенето на квалифицирани фитнес инструктори и персонални треньори, ние организираме регулярни специализирани курсове за обучение по системата JK Fit Motion. Завършилите курса получават сертификат и право да работят по системата JK Fit Motion.

Сертификатът се издава от утвърдения от МОН Колеж по спорт „Био Фит“ и е легитимен в държавите от Европейския съюз. Курсът може да се провежда и съвместно с N.A.F.A. (North American Fitness Academy) и срещу допълнително заплащане към N.A.F.A. курсистите получават и канадски сертификат.

Програмният продукт на системата JK Fit Motion е залегнал и в обучението на студентите от Национална Спортна Академия „Васил Левски“.

Професионалното обучение по кондиционна подготовка, за придобиване на квалификация „Кондиционен треньор“ по системата JK Fit Motion – Professional е с продължителност  3 месеца, като подробно се изучават техниките на тренировъчните средства – превантивно-стабилизиращи и динамизиращи, кинезитерапевтични и гимнастически за подвижност и равновесие, за стречинг и третиране на миофасциите, културистични и тежкоатлетически, лекоатлетически плиометрични, балистични, бегови за бързина, аеробна и анаеробна издръжливост, функционално-координационни и др.; авторските тренировъчни методи и принципи; планирането на подготовката по модулна схема, методологията на трансформиране на придобитите физически и двигателни качества в психо-моторни способности за тяхната изява в спорта и др. За повече информация виж: „Научна концепция“.

Успешно завършилите курса, получават 3-та степен на професионална квалификация и Европас и могат да валидират знанията си в Колеж по спорт „Био Фит“, за да получат държавна диплома с четвърта степен на професионална квалификация „Кондиционен треньор по вид спорт“ и регистрация в модула Europass, която предоставя възможност за равнопоставено кандидатстване за работа на всеки кандидат от държавите от Европейския съюз.


Освен регулярните курсове, към нашият център за професионално обучение (ЦПО) организираме периодично и специализирани курсове на обучение в сътрудничество с различни международни школи като особено популярния C.O.R.F.I.T. (САЩ). Американският курс за персонални треньори и фитнес инструктори C.O.R.F.I.T. е признат от Международната асоциация за спорт и наука — International Sports Sciences Association (ISSA-USA) При успешно завършване на специализирания курс вие получавате оригинални американски сертификати за двете нива на подготовка — „Методика на тренировка“ и „Хранене“.

JK Fitness е оторизиран представител на C.O.R.F.I.T. за Европа. Повече информация ще намерите в сайта на колеж „Био Фит“ (http://www.biofitcollege.com/kurs-corfit).


Защо е необходимо обучение за фитнес инструктори и персонални треньори?

Съвременният свят бързо се придвижва към положението, в което все по-малка част от работата ни изисква физически усилия. Ако искаме да запазим своето здраве, да се чувстваме комфортно и да се наслаждаваме на дълголетен активен живот, всички ние ще трябва да отделяме време за спорт и фитнес, за да минимизираме негативния ефект от обездвижването в ежедневието и дегенеративните възрастови промени следствие ентропията.

За разлика от почти всички други видове професии — производство, търговия на дребно, доставки — които рано или късно ще бъдат напълно автоматизирани и няма да се изпълняват от хора, професията на персоналния треньор и фитнес инструктора ще продължи да съществува заради нуждата от персонален контакт, която е дълбоко заложена в нашите гени.

Ние сме свидетели на постоянно растящия брой на хората, които спортуват за поддържане на кондиция, и забелязваме огромен ръст на търсенето за квалифицирани треньори и инструктори. Дори и най-добрите треньори и инструктори са ограничени в това с колко клиенти могат да работят всеки ден и това създава голямо и все по-бързо растящо поле за изява. Професионалното обучение и квалификация ще ви изведат начело на това поле и ще ви поставят в завидната позиция да помагате на хиляди хора да подобряват своето физическо състояние.


Свържете се с нас, за да научите как да изкарате курс за фитнес инструктор или персонален треньор
Рецепция: +359 2 818 68 60 • E-mail: gym@jkfitness.bg


Полезни сайтове

Комплекс за фитнес и кондиционна подготовка
JK Fitness GYM Nautilus

Магазин за фитнес уреди и спортна екипировка
JK Fitness Market

доц. д-р Юлиан Карабиберов — личен сайт