Този раздел на системата JK Fit Motion е насочен към спортуващите, които търсят начин да подобрят своята физическа форма, но не се състезават професионално. Ако сте професионален спортист и се интересувате от кондиционна подготовка, кликнете тук. Ако искате да научите как да станете сертифициран персонален треньор или фитнес инструктор, кликнете тук.


JK Fit Motion за фитнес подготовка

Един от основните проблеми пред начинаещите и дори пред повечето напреднали фитнес любители е изобилието от информация — често пъти напълно противоречива — относно разнообразните тренировъчни форми, принципи и методи. Поради липсата на опит и теоретична подготовка, трениращият се изправя пред сериозни предизвикателства. Как да оползотворите максимално своето време и усилия, така че да постигнете възможно най-добрите резултати и да постигнете ефекта от тренировките, към който се стремите (увеличаване на мускулната маса, намаляване на теглото, подобряване на общото физическо състояние или друго)? Как да се опазите от травми и контузии? Какъв хранителен режим да спазвате?


JK Fit Motion ви гарантира резултати!


Научната обосновка и над 30-годишна практика, които правят системата JK Fit Motion най-успешната в България, ще ви посочат отговорите на тези въпроси и ви поставят веднага на директния път към намирането на оптималната ви фитнес форма, постигането на добро здраве и хармония с природата. Тренирайки по нашата програма, вие ще спестите дългогодишния труд, необходим за опознаването на особеностите на вашето тяло, и ще се предпазите от неминуемите грешки.

Компоненти на системата JK Fit Motion

Първата стъпка към постигането на добро здраве и фитнес форма е изучаването на превантивните упражнения, използвани в кинезитерапията. Паралелно с тях, ние ще ви помогнем да изучите и упражненията за придобиване на необходимата подвижност в мобилните звена и гъвкавост в ставите; за поддържане на равновесие, баланс, координация и дишане.

Втората стъпка към успеха минава през детайлното изучаване на техниките за изпълнение на тежкоатлетическите и културистични упражнения, чрез които ще развиете вашата мускулатура. Нашият дългогодишен опит показва, че именно основните, базови упражнения със свободни тежести и най-вече тягата, клякането, изтласкването и изхвърлянето ще изградят силата на мускулите и мощността на двигателните действия.

Тъй като съществува силна взаимосвързаност между аеробния капацитет и функциите на обезпечаващата система — сърдечно-съдова, дихателна, отделителна и ендокринна, ние препоръчваме да се изучат внимателно техниките на изпълнение на циклични аеробни упражнения като бягане, колоездене, плуване, ски бягане и др. като част от вашата тренировъчна програма. Редица почитатели на силовите упражнения се противопоставят на функционално-координационните тренировки, но нашият опит недвусмислено доказва, че именно интелигентно построените тренировки от този тип ще ви помогнат да реализирате в житейски екстремални ситуации възможно най-голям процент от двигателните качества, изградени чрез силовите тренировки.

Човешкият организъм разполага със собствена управленческа система, чиито пост-тренировъчни реакции трябва да бъдат „разчетени“. Правилното им разшифроване, осмисляне и анализ гарантират вземането на подходящи решения за последващите натоварващи (катаболитни) и възстановителни (анаболитни) действия.

Анаболните градивни процеси в организма изискват детайлно познаване на хранителните вещества — макро и микро-нутриентите, тяхното взаимодействие, реакцията им с човешкия организъм и т.н. Именно заради това системата JK Fit Motion обръща изключително внимание на храненето.

Нашата система обръща изключително внимание на въпроса с интуицията в тренировката. Интуитивната тренировка, базирана на задълбочени познания и индивидуален опит ви дава възможност да извличате максимална полза от всяко занимание, без да губите излишна енергия и време.

За кого е предназначена системата JK Fit Motion?

Системата JK Fit Motion включва множество програми, съобразени с нуждите на различни видове потребители. С наша помощ вие можете да:

  • намалите своето тегло и мазнини, без да загубите мускулна маса;
  • да покачите своето тегло за сметка на мускулна маса;
  • да възстановите увредени тъкани и органи след контузии, операции и др.;
  • за бременни жени — да поддържате своята форма чрез ниско-интензивни физически упражнения;
  • за деца на възраст 6-12 г. — да провеждате изправителна гимнастика (при гръбначни изкривявания и неправилна стойка), да намалите теглото и телесните мазнини (при наднормено тегло), да подобрите координацията и общата физическа подготовка (ако смятате в бъдеще да се занимавате с конкретен спорт);
  • за представители на „третата възраст“ — да забавите процесите на стареене и да постигнете активно дълголетие;

 


Свържете се с нас за индивидуална консултация в удобно за Вас време:
Рецепция: +359 2 818 68 60 • E-mail: gym@jkfitness.bg


Полезни сайтове

Комплекс за фитнес и кондиционна подготовка
JK Fitness GYM Nautilus

Магазин за фитнес уреди и спортна екипировка
JK Fitness Market

доц. д-р Юлиан Карабиберов — личен сайт