Силови упражнения на машини или свободни тежести, изпълнявани по специално създадени от нас методи. Основната цел е повишаване на силовите възможности и мускулната маса. Известно е, че мускулите са тези, които горят калории 24 часа в денонощието, което е важен фактор за намаляване на телесните мазнини и излишното тегло. Те придават и атлетизма на тялото. Стратегията на JK Fitness e да гори мазнини чрез изграждане на мускули, а мускули се изграждат единствено чрез силовите упражнения. Това прави задължително включването на комплекси от такива в тренировъчната система JK Fit Motion.

За тези, които не харесват силовите упражнения на машини или свободни тежести ще кажем, че в основата на всяко физическо качество стои силата, а за да се изгради е нужно и известно количество мускулна маса. Това важи както за мъжете, така и за жените —естествено, в разумни граници!

Разглеждането на силата като основно физическо качество доведе до включването в JK Fit Motion на утвърдената методика на силова подготовка на българските тежкоатлети. В тази връзка участват треньорът на столетието Иван Абаджиев с неговата концепция за максималната сила и последователите му Александър Крайчев и Константин Даров, със школите си съответно в САЩ и Мексико.