Ина Ефтимова – функционално-координационна тренировка по системата „JK Fit Motion“, проведена в JK GYM Nautilus.
Тренировката се изпълнява в реални условия и включва упражнения с подчертан пренос и въздействие върху специалната работоспособност характерна за спринтовите бягания.

Задача №1 на системата „JK Fit Motion“ е подобряване на здравето и намаляване на вероятността от контузии на занимаващите се. Специалистите работещи по системата споделят мнението, че енергията се съхранява в областите около ОЦТ (общ център на тежестта на тялото) – коремно-поясната област, тазовото дъно, долната част на гърба. В тази връзка, комплексът показва някои от използваните сложно-коордиационни силови упражнения, укрепващи мускулите поддържащи беговата поза и синергиращи движенията в спринта.

Изпълнението на такъв тип упражнения е възможно благодарение на авторски изградените съоръжения на основателя на JK GYM Nautilus – доц. Юлиан Карабиберов.
Те са широко използвани и от практикуващите функционален фитнес, като системата „JK Fit Motion“ предлага и тренировъчните методи и принципи, помагащи изгражданите качества да бъдат ефективно използвани в ежедневието или спорта.

Инна Ефтимова – тренировка в JK GYM Nautilus
Date

30.04.2017 г.

Category

Галерия "Тренировки по JK Fit Motion"

Write a comment: