Този раздел на системата JK Fit Motion е насочен към спортуващите, които търсят начин да подобрят своята физическа форма и визия, но не се състезават професионално. Ако сте професионален спортист и се интересувате от кондиционна подготовка, кликнете тук. Ако искате да научите как да станете сертифициран персонален треньор или фитнес инструктор, кликнете тук.


JK Fit Motion за фитнес подготовка

Един от основните проблеми пред начинаещите и дори пред повечето напреднали фитнес любители е изобилието от информация — често пъти напълно противоречива — относно разнообразните тренировъчни форми, принципи и методи. Поради липсата на опит и теоретична подготовка, трениращият се изправя пред сериозни предизвикателства. Как да оползотворите максимално своето време и усилия, така че да постигнете възможно най-добрите резултати и да постигнете ефекта от тренировките, към който се стремите (увеличаване на мускулната маса, намаляване на теглото, подобряване на общото физическо състояние или друго)? Как да се опазите от травми и контузии? Какъв хранителен режим да спазвате?


JK Fit Motion ви гарантира резултати!


Научната обосновка и над 45-годишна практика, които правят системата JK Fit Motion най-успешната в България, ще ви посочат отговорите на тези въпроси и ви поставят веднага на директния път към намирането на оптималната ви фитнес форма, постигането на добро здраве и хармония с природата. Тренирайки по нашата програма, вие ще спестите дългогодишния труд, необходим за опознаването на особеностите на вашето тяло, и ще се предпазите от неминуемите грешки. На снимките може да видите формата на нейния създател, Юлиан Карабиберов, който я използва над 45 години:

Юлиан Карабиберов на 20 г., 40 г. и 60 год.
Юлиан Карабиберов на 20 г., 40 г. и 60 год.

 Компоненти на системата JK Fit Motion

Първата стъпка към постигането на добро здраве и фитнес форма е изучаването на превантивните упражнения, използвани в кинезитерапията и рехабилитацията. Паралелно с тях, ние ще ви помогнем да изучите и гимнастическите упражнения за придобиване на необходимата подвижност в мобилните звена и гъвкавост в ставите; за поддържане на равновесие, баланс, координация; за стречинг и третиране на миофасциите, както и дишането и дори позиционирането на тялото и неговите части и управление на енергията на тялото. Превантивно-стабилизиращите и динамизиращите упражнения от нашата програма ще ви помогнат да се движите, обслужвате и живеете без болка в зоната на здравен комфорт.

Втората стъпка към успеха минава през детайлното изучаване на техниките за изпълнение на тежкоатлетическите и културистични упражнения по разработен от нас бавно-динамичен метод на работа, чрез който ще развиете вашата мускулатура и придобиете атлетична визия. Нашият дългогодишен опит показва, че именно основните, базови упражнения със свободни тежести и най-вече тягата, клякането, изтласкването и изхвърлянето ще изградят силата на мускулите и мощността на двигателните действия. Ефективно ще използвате и упражненията на машини с променливо съпротивление, инерционни уреди и др.

Тъй като съществува силна взаимосвързаност между аеробния капацитет и функциите на обезпечаващата система — сърдечно-съдова, дихателна, отделителна и ендокринна, ние препоръчваме да се изучат внимателно техниките на изпълнение на циклични аеробни упражнения като ходене, бягане, колоездене, плуване, ски бягане и др. като част от вашата тренировъчна програма. Редица почитатели на силовите упражнения се противопоставят на функционално-координационните тренировки, но нашият опит недвусмислено доказва, че именно интелигентно построените тренировки от този тип ще ви помогнат да реализирате в житейски екстремални ситуации възможно най-голям процент от двигателните качества, изградени чрез силовите тренировки. Ще се научите да контролирате силата и ще трансформирате двигателния си потенциал в способност за ефективното му използване в бита или спорта.

Човешкият организъм разполага със собствена управленческа система, чиито пост-тренировъчни реакции трябва да бъдат „разчетени“. Правилното им разшифроване, осмисляне и анализ гарантират вземането на подходящи решения за последващите натоварващи (катаболитни) и възстановителни (анаболитни) действия. Смисълът на движенията ще осигури високата ефективност на заниманията ви, като се научите ефективно да използвате собствения си интелект –  ДНК-то на човека.

Анаболните градивни процеси в организма изискват детайлно познаване на хранителните вещества — макро и микро-нутриентите, тяхното взаимодействие, реакцията им с човешкия организъм и т.н. Именно заради това системата JK Fit Motion обръща изключително внимание на храненето.

Нашата система обръща изключително внимание на въпроса с интуицията в тренировката. Интуитивната тренировка, базирана на задълбочени познания и индивидуален опит ви дава възможност да извличате максимална полза от всяко занимание, без да губите излишна енергия и време. На снимката вижте формата на авторът на системата проф. Юлиан Карабиберов, използващ на 65 год. възраст тренировки по нея с продължителност до 20 мин:

Проф. Юлиан Карабиберов на 65 год.
Проф. Ю. Карабиберов, д-р, на 65 години

За кого е предназначена системата JK Fit Motion?

Системата JK Fit Motion включва множество програми, съобразени с нуждите на различни видове потребители. С наша помощ вие можете да:

  • намалите своето тегло и мазнини, без да загубите мускулна маса и да придобиете красота и хармония на тялото си по напълно здравословен начин;
  • да покачите своето тегло за сметка на чиста мускулна маса без телесни мазнини и оптимизирате телесния си състав;
  • да възстановите увредени тъкани и органи след контузии, операции и др. и да се научите как да позиционирате тялото и неговите части за безопасно обслужване в ежедневието. Ще  може да развиете силата на финните дълбоки мускули – фиксатори, ротатори, стабилизатори и така да си осигурите най-вече движение и живот без болка и дискомфорт на тялото си;
  • да осмисляте и контролирате движенията и използвате ефективно интелекта на човека – неговото ДНК, чрез изграждане на мисловно-програмни модели на поведение и биохакинг технологии;
  • за бременни жени — да поддържате своята форма чрез ниско-интензивни физически упражнения;
  • за деца на възраст 6-12 г. — да провеждате изправителна гимнастика (при гръбначни изкривявания и неправилна стойка), да намалите теглото и телесните мазнини и ускорите метаболизма (при наднормено тегло), да подобрите координацията и общата физическа подготвеност (ако смятате в бъдеще да се занимавате с конкретен спорт) – система „Kid Motion“;
  • за представители на „третата възраст“ — да забавите дегенеративните процеси на стареене и да постигнете активно дълголетие, противопоставяйки се на ентропията.

Ето някои от използвалите системата JK Fit Motion, за да променят своята визия:

Борис - свалил 40 кг и спечелил конкурса "Body for life"
Борис – свалил 40 кг и спечелил конкурса „Body for life“

Кристина - свалила 35 кг.
Кристина – свалила 35 кг.

Силвия - свалила 22% мазнини за 3 месеца и станала републиканска шампионка по фитнес
Силвия – свалила 22% мазнини за 3 месеца и станала републиканска шампионка по фитнес

Юлиан свалил 12% мазнини и качил 25% мускулна маса за 3 месеца
Юлиан свалил 12% мазнини и качил 25% мускулна маса за 3 месеца

 


Свържете се с нас за индивидуална консултация в удобно за Вас време:
Рецепция: +359 2 818 68 60 • E-mail: gym@jkfitness.bg


Полезни сайтове

Комплекс за фитнес и кондиционна подготовка
JK Fitness GYM Nautilus

Магазин за фитнес уреди и спортна екипировка
JK Fitness Market

доц. д-р Юлиан Карабиберов — личен сайт